Abril

Print
Categoria: Una aposta: fer persones
Publicat el Saturday, 23 July 2011 Escrit per Super User

 

Abril

Amb els papes Pau VI i Joan Pau II sobretot, podem constatar un increment en les audiències dels atletes amb el Pontífex. En un discurs als ciclistes del “Giro d’Itàlia”, Pau VI responia a la pregunta: per què els esportistes volen veure el Papa? Tocant el motiu més profund, deia: “Perquè l'esport és símbol d'una realitat espiritual encara que amagada, que constitueix la trama de la nostra vida”. Després continuava: “La vida és un esforç, la vida és una competència, la vida és un risc, la vida és una carrera; la vida és una esperança cap a la meta final, una meta que transcendeix l'escena de l'experiència comuna, i que l'ànima entreveu i la religió ens presenta”.

¡Que belles i veritables són aquestes paraules del Papa! La vida realment és un esforç. I l'esport ens ajuda a viure millor aquest esforç. Molts papes han subratllat l'aspecte ascètic de l'esport, a la llum de les paraules de Sant Pau. Moltes vegades feien referència a la carta a Timoteu: “He competit en la noble competició, he arribat a la meta en la carrera, he conservat la fe. I des d'ara m'espera la corona de la justícia” (2 Tim 4,7-8). Però el text per excel·lència és 1Cor 9, 24-27. Referint-se a aquest passatge de l'Apòstol, Pau VI deia:L'esportista ofereix a Sant Pau un argument, que del camp físic passa a l'espiritual i que, per tant, pot refluir des del camp pràctic de la vida viscuda: ‘Tots els atletes s'imposen una rigurosa abstinència…’ (1Cor 9,24-27). Les coses fortes, les coses grans, les coses belles, les coses perfectes són difícils, i exigeixen una renúncia, un esforç, un compromís, una paciència, un sacrific”.

 

També el Papa dels esportistes, Joan Pau II, ha afirmat en tantes ocasions que la pràctica de l'esport en el seu sentit més noble i autèntic porta sempre a la memòria l'ideal de virtuts humanes i cristianes que, no només contribueixen a la formació física i psíquica, sinó que també inicien i estimulen a la força i a la grandesa espiritual.

Friday the 17th. Joomla Template Creator. Custom text here
Copyright 2012

©